marți, 14 decembrie 2010

Retetele celebrei vindecatoare Djuna Davitasvili - partea a II-a



          Continuăm azi, aşa cum v-am promis, prezentarea reţetelor semnate „Djuna” şi aplicate cu succes atât capilor care au condus şi conduc Rusia cât şi… omului de rând.
          Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonanţe speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecătoare vom vorbi mai jos, ci vom reproduce - fără comentarii - o serie de sugestii şi reţete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afecţiuni ce-i macină pe români. Luaţi vă rog ceva de scris şi notaţi-vă!!! Este extrem de important pentru că este extrem de … util!!! Alimentaţia stă la baza sănătăţii, doar dacă ştim sau nu să o facem prin prisma raţiunii, şi nu doar a pornirilor animalice. Djuna identifică trei categorii mari de alimente, după cum urmează:
          1. carne, peşte, zeama de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminţe), vinete. Aceştia sunt „acizii”!!!
          2. verdeaţă, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal. Le putem spune … „neutrele”. O sa vedeţi de ce.
         3. pâine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine. Acestea sunt „bazele”!!!
Pentru curăţirea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse în corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de câteva reguli uşor de respectat. 
          Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 - bazele. Nu se amestecă la aceeaşi masa alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3. Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore. În curăţirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o ora după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma şi fructe, întrucât ele se digeră mai repede decât restul alimentelor. Pe lângă alimentele enumerate mai sus, dimineaţa şi seara se consumă câte un căţel de usturoi.         
          Curăţirea organismului se face, de preferinţă, în luna iunie. Acum încep …reţetele promise:      
 
          Anexite, fibrom, boli vaginale
Se toacă mărunt ceapa, se pune într-un tifon şi se unge acest tampon cu unt nesărat. Se introduce în vagin, noaptea. Acelaşi procedeu se poate face cu untură de gâscă. Doamnelor şi domnişoarelor, vă spunem noi la „Se întâmplă acum”, atenţie mare  la măsurile de igienă pe care trebuie să le luaţi în ceea ce priveşte tifonul, ceapa (perfect curăţată şi spălată) şi untul (musai curat şi proaspăt)!!!
 
          Spondiloza (lumbago)
Se aplică „la cald” frunze de brusturi, cu partea nelucioasă pe locul dureros. „La cald” înseamnă în timpul crizei de lumbago!!! O altă procedură: un amestec obţinut din ridiche neagră tocată mărunt şi o căpăţână de usturoi pisat, amestec aplicat pe locul respectiv.
 
          Scleroza vasculara cerebrala
Se toacă mărunt o lămâie şi se amestecă cu măceşe (un pahar), răchiţica (un pahar) şi miere de albine (un pahar). Se iau câte 20-40 g înainte de masă. De asemenea, aceloraşi bolnavi li se recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel sau 20 g scoarţă de scoruş fiartă timp de 2 ore în 0,5 l apl apă şi băută zilnic, de 2-3 ori câte o lingură. Atenţie români: un pahar înseamnă 250 ml!

Sursa: 2012 tehnici de salvare

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...